Vpis v našo baletno šolo, za šolsko leto 2019/20 poteka preko elektronske pošte.
Na mail : info@baletna-sola.si nam pošljite sledeče podatke:

Ime in priimek roditelja
Ime in priimek otroka
Datum rojstva otroka
Naslov stalnega prebivališča
Tel. št. kontakta
E-mail kontakta

Na mail vam bomo v najkrajšem možnem času odgovorili

Lep pozdrav,
Tamara Divjak
Baletne pripravnice za otroke od 4. do 9. leta starosti

Tu bomo otroke skozi igro in ples pripravili na prve ure klasičnega baleta. Namen je razgibati otrokovo telo, razviti občutek za prostor, občutek za ritem in ga spodbuditi k lastni improvizaciji ( s telesnimi gibi posnemati različno dogajanje iz narave, vsakodnevnega dogajanja in doživljanja). Pouk poteka ob živi glasbeni spremljavi na pianinu.

Balet 1.razred
Prvi razred baleta se uči vaj za ogrevanje telesa in pripravo na baletno uro ter se seznani z osnovami klasičnega baleta. Poleg tega se bo v teh skupinah razvijal repertoar, krajše kombinacije osvojenega znanja, plesna improvizacija in učenje nekaj odlomkov iz repertoarja klasičnega baleta( Labodje jezero, Hrestač,...) s prilagojeno koreografijo na osvojeno znanje. Pouk poteka ob živi glasbeni spremljavi na pianinu. Učenci imajo na koncu leta možnost opravljanja privatnega izpita iz predmeta BALET, pred strokovno mednarodno komisijo.
Balet od 2. do 6 razreda
Tu naši učenci nadaljujejo z osvajanjem baletne tehnike in repertoarja.Od 4. razreda baleta naprej deklice pričnejo osvajati vaje in repertoar na konicah prstov.Vsi učenci imajo na koncu šolskega leta možnost opravljati privatni izpit iz predmeta BALET, pred stokovno mednarodno komisijo. Pouk poteka ob živi glasbeni spremljavi na pianinu.


Balet za plesalce sodobnih, modernih in ostalih plesnih tehnik

Tu je baletni trening prilagojen predznanju plesalcev. Namenjen je izboljšanju plesne tehnike plesalcev. Pouk poteka ob spremljavi posnete glasbe.

Profesionalni baletni trening

Je namenjen vsem plesalcem, ki imajo že visoko stopnjo predznanja. Razvijala se bo tehnika, plesnost in virtuoznost plesalcev, plesalke pa bodo deležne vaj na konicah prstov. Pouk poteka ob spremljavi posnete glasbe.


Balet za odrasle

Ste tudi vi kdaj sanjali o tem, da bi se tako elegantno premikali in imeli pod kontrolo svoje telo, kot ga imajo baletni plesalci? Menite, da ste prestari, da bi se poizkusili v eni najzahtevnejših fizičnih aktivnosti? Čeprav profesionalni baletni plesalci začno uriti svoje telo v zgodnjih letih, tudi za vas ni prepozno, da se naučite baleta in uživate v tem, vse bolj priljubljenemu načinu krepitve in oblikovanja telesa.

Prepričani smo, da balet ni samo za mlade in atletske, vendar je lahko tudi zabavna, fizično zahtevna vadba za tiste, ki si ne želijo profesionalno plesati. Fleksibilnost in moč sta bistvenega pomena za balet, zato boste z rednim obiskovanjem baletnih treningov, razvili mišično maso, moč centra, fleksibilnost, izboljšali držo. Med treningom se boste znebili vse napetosti vsakdanjega življenja, postali boste bolj osredotočeni in nenazadnje dobili občutek navdiha. Po treningu se boste počutili sveže, telo vas bo postavilo pred izziv, hodili boste višje.

Balet za odrasle ponuja rekreacijo za vse starostne skupine, treningi so v splošnem strukturirani enako kot treningi za mlajše plesalce. Le-ti se začno z ogrevanjem pri drogu, nato sledijo naprednejše vaje v centru za večje premike, daljša gibanja v frazah, pridobivanje kontrole nad našim telesom. Pri baletu za odrasle upoštevamo spremembe, ki se dogajajo v telesu z našo starostjo, zato smo usmerjeni na pravilno formo in poudarjamo pomembnost same tehnike le v strogem sožitju z našim telesom. Učenje in izvajanje baleta je dobro tako za vaše telo kot tudi za vaš um.


Če še nikoli niste plesali, bo razred za začetnike kot nalašč za vas. V sproščenem in prijaznem vzdušju boste kot začetniki osvojili osnove baleta, kot so pozicije, linije in koordinacijo gibanja.

Nadaljevalni tečaj baleta je za udeležence z osnovnim poznavanjem baletne tehnike oz tiste, ki si želijo soočenja z daljšimi in zapletenjšimi sekvencami ob drogu, na sredini, in tiste, ki si želijo pridobiti samozavest ob izvajanju zapletenega Addagia, obratov, kombinacijn skokov, primernih za to stopnjo.


Mick Jagger, za fizično kondicijo in mladosten videz obiskuje baletne klase vsak dan.
Mnoge Hollywoodske zvezdnice si oblikujejo svoje telo s pomočjo baleta.
Mladi nogometaši v Braziliji, za ravnotežje in večjo kontrolo nad telesom morajo obiskovati ure baleta.
Ameriški atleti in atletinje si fleksibilnost izboljšujejo in ohranjajo na račun baleta.
Pozabite na vse klišeje ter se poizkusite v fizični vadbi in svetu umetnosti, ki vam ga ponuja balet.

Treninge bosta vodili prof. Tamara Divjak in balerina Mojca Majcen.

Pozdravljeni na spletni strani baletne šole Tamare Divjak

Prva stran | O baletu | Učitelji | Novice | Programi | Urniki | Fotogalerija | Cenik | Kontakt

Copyright © 2016 Baletna šola | Zasnova, oblika in programiranje: Specto.si